• +31 (0) 181 442 530
  • info@spijkkapel.nl
Bekleden dakkapel

Bekleden dakkapel

Een dakkapel laten plaatsen is een goede manier om uw woning groter te maken. Daarnaast zorgt een dakkapel voor veel licht en heeft u een beter uitzicht én, niet geheel onbelangrijk, het plaatsen van een dakkapel zorgt voor een behoorlijke waardevermeerdering van uw huis.

Zodra u besluit een dakkapel te laten plaatsen is de volgende vraag hoe u de dakkapel gaat laten bekleden. Er is namelijk een ruime keuze in gevelbekleding, elk met zijn eigen voor- en nadelen. Kiest u kunststof (rabat)delen, trespa of bijvoorbeeld zink?

Bij Spijkkapel.nl bent u op het juiste adres voor een ruime keuze in gevelbekleding welke u in onze Dakkapel Calculator kunt selecteren.

Bekleden dakkapel

Bekleden met kunststof

Er zijn diverse soorten kunststof producten beschikbaar die worden gebruikt voor het bekleden van een dakkapel. Bij Spijkkapel.nl werken wij voornamelijk met de kunststof rabatdelen en volschuim potdeksels welke beide onderhoudsarm genoemd kunnen worden.

De grootste voordelen van kunststof gevelbekleding ten opzichte van andere materialen is de levensduur, naast het eerder genoemde onderhoudsarme karakter. Gemiddeld raden wij aan het kunststof eens per jaar schoon te maken.

Verschillen in prijs

Over het algemeen geldt dat kunststof (rabat)delen het duurste zijn en hout het goedkoopste. De prijzen hangen van veel factoren af, denkt u bijvoorbeeld aan de maat, materiaalkeuze, de hellingshoek van de dakkapel en de eventuele afwerking.

De prijzen voor een nieuwe dakkapel zijn vaak inclusief het bekleden en de plaatsing, maar exclusief de afwerking aan de binnenzijde. Daarnaast is het mogelijk dat u allerlei accessoires aan de dakkapellen toevoegt, voorbeelden hiervan zijn onder andere rolluiken en screens.

Kunststof rabatdelen

Rabat is een vorm van gevelbekleding welke met messing en een groef aan elkaar verbonden worden. De rand van elk paneel loopt sierlijk weg en gaat daarna over in de veer. De rabatdelen zijn over het algemeen leverbaar tot een lengte van zes meter. De door ons gebruikte rabat delen zijn voorzien van een CE keurmerk en voldoen aan de richtlijnen van Duurzaam Bouwen. Op bijna alle rabat planken is de garantie standaard 10 jaar. Kunststof rabatdelen zijn onderhoudsarm, duurzaam, milieuvriendelijk en 100% recyclebaar en de delen hoeven nooit meer geschilderd te worden.

Volschuim potdeksels

Potdeksel rabatdelen geven gevels een natuurlijke uitstraling. Potdeksel gevels hebben een perfecte sluiting en zijn voorzien van een messing en groef en beschermen gevels tegen alle weersinvloeden.

De potdeksel gevelpanelen zijn eenvoudig te monteren en hebben een werkende hoogte van 18 cm en 6 meter lang. Bovendien zijn ze onderhoudsarm, recyclebaar en hebben de panelen een hoge materiaal dichtheid.