• +31 (0) 181 442 530
  • info@spijkkapel.nl
Dakkapel offerte aanvragen

Dakkapel Marum

U wilt een dakkapel in Marum, in de provincie Groningen, laten plaatsen? Vraag uw gratis én geheel vrijblijvende offerte nu aan via de Dakkapel Calculator op Spijkkapel.nl, de specialist in het plaatsen van traditioneel gebouwde én kunststof dakkapellen uit Spijkenisse!

Een dakkapel is de perfecte oplossing om van uw zolder, waar u weinig komt vanwege het schuine dak, een schitterende en bruikbare ruimte te maken. Steeds vaker kiezen mensen ervoor om een dakkapel te laten plaatsen waardoor er een slaapkamer of werkruimte extra gecreëerd wordt en het idee om te gaan verhuizen tot het verleden behoort.
U kunt bij ons onder andere kiezen voor een traditionele opbouw of de moderne, onderhoudsvrije, versie van kunststof. Voor welke variant dakkapel u ook kiest, wij streven er altijd naar de dakkapel in één dag op te leveren!

Dakkapel voordelen

Wanneer u een dakkapel in Marum aan wilt schaffen profiteert u van het voordeel dat u meer ruimte op uw zolder of kamer creëert en uw huis in waarde laat toenemen. Door in uw schuine dak een dakkapel te laten plaatsen wordt de ruimte waar de dakkapel is gesitueerd een stuk ruimer en gebruiksvriendelijker.

Bovendien maken wij uw dakkapel in Marum bij u op locatie op de traditionele manier en krijgt u een stukje vakwerk geleverd. Wilt u tijdens de bouw van de dakkapel een kleine aanpassing doorvoeren dan behoort dit ook tot onze mogelijkheden en is het eindresultaat datgene wat u in gedachten had.

Voor ieder dak hebben wij de juiste dakkapel en door onze jarenlange ervaring met het bouwen van dakkapellen kunt u erop rekenen dat uw wens werkelijkheid wordt en u de voordelen van de dakkapel ten volle kunt benutten!

Vul al uw wensen in in de dakkapel calculator en ontvang een messcherpe offerte!

Dakkapel offerte aanvragen

Wanneer u in Marum een dakkapel wilt laten plaatsen kunt u bij ons eenvoudig een zeer complete berekening maken via onze 'Dakkapel Calculator'. Zo weet u wat er mogelijk is en uiteraard is de berekening geheel vrijblijvend

Tevens kunt u er voor kiezen uw berekening om te zetten naar een offerte die daarbij nog steeds geheel vrijblijvend is. Binnen enkele minuten kunt u uw offerte voor een dakkapel in Marum maken, opslaan en uitprinten, geheel voorzien van de totale prijs inclusief BTW.

Voor de aanschaf van een dakkapel in Marum bent u bij Spijkkapel.nl aan het juiste adres. Neem voor vragen direct contact met ons op via telefoonnummer 0181 - 442 530.

Spijkkapel.nl, specialist in traditioneel gebouwde dakkapellen.
Dakkapel offerte aanvragen in Marum

Vergunning dakkapel Marum

Indien u een houten of kunststof dakkapel in Marum wilt laten plaatsen moet u in een aantal gevallen een vergunning aanvragen echter bestaat er ook de mogelijkheid de dakkapel zonder vergunning te plaatsen. Indien u kiest voor een houten of kunststof dakkapel aan de achterzijde van de woning met een maximale hoogte van 1,75 meter en geen afwijkende vormgeving dan is de plaatsing van de dakkapel over het algemeen vergunningsvrij. Voldoet uw dakkapel niet aan de vergunningsvrije voorwaarden, dan is een vergunning vereist.

Voor dakkapellen geldt dat een vergunning voornamelijk afhankelijk is van het soort dakkapel dat u plaatst, u kunt hierbij denken aan de vormgeving, een dakkpel met een plat, schuin, of punt dak. U kunt zowel digitaal als schriftelijk een vergunning aanvragen bij uw gemeente en de vergunningsaanvraag kost € 550,00. De bijkomende leges verschillen per gemeente en kunnen variëren van enkele tientjes tot meerdere honderden euro's. Houdt u er in ieder geval rekening mee dat een vergunning aanvragen over het algemeen een week tot twee weken in beslag kan nemen.

Richtlijnen Wet Algemene Bepaling Omgevingsrecht
Om te zien of de door u gewenste dakkapel voldoet aan de richtlijnen van de WABO zodat u een vergunning kunt verkijgen in Marum, noemen wij hieronder enkele voorbeelden zodat u kunt inschatten of een vergunningsaanvraag succesvol kan zijn.

1.De grootte van de dakkapel is afhankelijk van de eerste dakkapel die in de omgeving van uw woning in Marum is geplaatst. Deze afmetingen worden doorgaans aangehouden voor de rest van de omgeving en kunnen bepalend zijn voor het toekennen van de vergunning.
2.De dakkapel mag niet breder uitvallen dan de helft van uw dakoppervlak indien u de dakkapel aan de voorzijde van uw woning wenst te plaatsen.
3.Dakkapellen zetten op een aan- of uitbouw van uw woning is niet toegestaan, evenals het plaatsen van een dakkapel op een bijgebouw.
4.De afstand van de onderkant van de dakkapel tot de dakgoot moet tussen de 0,5 en 1 meter bedragen.
5.Een dakkapel op de voorkant van uw woning mag niet meer dan 1,75 meter hoog zijn.
6.De bovenkant van de dakkapel mag niet dichter dan 0,5 meter bij de nok van het dak zitten en de zijkanten mogen niet dichter dan 0,5 meter bij de rand zitten.

Wilt u controleren of u een vergunning nodig hebt? Neemt u dan eens een kijkje op de website van het omgevingsloket om dit te controleren. Uiteraard kunt u ook contact met ons opnemen zodat wij u kunnen voorlichten inzake het al dan niet aanvragen van een vergunning.


Kunststof dakkapellen

Kunststof dakkapel

Een kunststof dakkapel, gemaakt van een sterk materiaal, heeft weinig onderhoud nodig en beschermt tegen diverse weertypen. De prijs voor een kunststof dakkapel ligt hoger dan de prijs voor een houten dakkapel, maar hij heeft dan ook een hogere isolatiewaarde. Dit betekent dat de stookkosten zullen dalen. Ondanks dat een kunststof dakkapel weinig onderhoud vereist, dient u jaarlijks wel het oppervlak te reinigen om groene aanslag te voorkomen. De uitstraling van kunststof dakkapel is minder mooi dan die van een houten dakkapel, echter kunt u deze uitstraling verbeteren door het kunststof af te werken met een houtnerffolie.

Houten dakkapellen

Houten dakkapel

Wilt u dakkapel die een traditionele uitstraling heeft? Dan is de houten dakkapel een goede optie. Een houten kapel kun u naar smaak verven echter is het onderhoud van een houten dakkapel wel intensiever dan bij een dakkapel van kunststof. Zo moet u de houten dakkapel eens in de vijf jaar schuren en verven voor het behoudt van de kwaliteit van de dakkapel. Een houten dakkapel is over het algemeen goedkoper in aanschaf dan een kunststof dakkapel echter op de langere termijn zult u met de kunststof dakkapel meer besparen op de stookkosten, waardoor deze uiteindelijk goedkoper is. De terugverdientermijn bedraagt ongeveer 10 jaar.Dakkapel met een plat dak

Dakkapel met een plat dak

Een houten of kunststof dakkapel met een plat dak, levert over het algemeen de minste problemen bij het aanvragen van de eventueel benodigde vergunning voor het plaatsen van de dakkapel. De dakkapel met een plat dak wordt voorzien van een hoge kwaliteit APP gemodificeerde bitumen voorzien van zwarte leislag met een levensduur van minimaal 20 tot 30 jaar. APP is overigens de afkorting voor A-tactisch PolyPropyleen, wat inhoudt dat in de bitumen een elastische kunststof is verwerkt en deze ook bestand is tegen zonlicht en UV-straling.

Dakkapel met een schuin pannendak

Dakkapel met schuin dak

Een dakkapel met een schuin pannendak behoort tot een van de stijlvolste dakkapellen en vormt een eenheid met het dakvlak. Voor de opbouw van deze dakkapel worden de bestaande dakpannen gebruikt die zijn verwijderd van de plek waar de dakkapel wordt geplaatst. Voor een dakkapel met een schuin pannendak moet er altijd een vergunning aangevraagd worden. Als de buren een dakkapel met een plat dak hebben is de kans minder groot dat er een vergunning wordt gegeven. De dakkapel met een schuin pannendak is circa 30% duurder dan een dakkapel met een plat dak.Dakkapel renovatie

Dakkapel renovatie

Indien u een bestaande dakkapel heeft in Marum en u deze wilt renoveren zijn wij de geschikte partner om deze werkzaamheden vakkundig voor u uit te voeren. Door uw bestaande dakkapel te komen inspecteren, kunnen wij bepalen of renovatie economisch rendabel is of dat het verstandiger is de dakkapel te vervangen. Wanneer er gekozen wordt om dakkapel te renoveren, worden alle oude delen van de dakkapel gehaald, en wordt er goed naar de onderliggende constructie van de dakkapel gekeken, alle rotten delen die we onder de dakkapel aantreffen worden vervangen voor nieuwe delen.

Dakkapel reinigen

Dakkapel reinigen

Onze dakkapellen zijn afgewerkt met onderhoudsarme kunststof materialen die weinig onderhoud nodig hebben. Het is echter wel aan te raden om de dakkapel minimaal één keer per jaar schoon te maken, zodat de dakkapel zijn mooie uitstraling behoudt. Wij begrijpen dat u niet zelf het dak op klimt om de dakkapel schoon te maken, aangezien dit gevaarlijke gevolgen met zich mee kan brengen. Wij bieden dan ook aan om uw dakkapel in Marum voor een vast bedrag schoon te maken zodat uw dakkapel zijn waarde blijft behouden en de uitstraling is zoals deze werd geplaatst.Dakkapel prijzen

De prijs voor een dakkapel worden beïnvloed door vele factoren zoals het materiaal, de afmeting en de mate van isolatie. Om u exact de prijs van de door u gewenste dakkapel te laten berekenen, houden wij met onze Dakkapel Calculator rekening met alle factoren die de prijs van de dakkapel beïnvloeden. U krijgt de offerte direct gemaild en kunt de offerte zo vaak aanpassen als u wilt om zodoende de perfecte dakkapel te creëren waarbij u tevens rekening kunt houden met het beschikbare budget.


Vrijblijvende offerte aanvragen

Via Spijkkapel.nl kunt u, in slechts een paar minuten, zelf berekenen wat uw dakkapel gaat kosten middels door ons ontwikkelde Dakkapel Calculator. Direct na het versturen van uw offerteaanvraag ontvangt u van ons, in tegenstelling tot alle andere offerteaanbieders, de offerte in uw mailbox en kunt u deze aanpassen op de onderdelen die u prettig vindt. De offerte is uiteraard geheel vrijblijvend en verplicht u tot niets jegens ons, u heeft in ieder geval de beste prijs voor de mooiste dakkapel!